vrijdag 25 juli 2008

Een elektrische supercar


Nooit meer hoeven te tanken en niet meer overstuur raken van de constant stijgende brandstofprijzen?

Het Engelse bedrijf Lightning heeft de oplossing:

Een elektriche supercar, welke van 0 tot 100 km/h gaat in 4 seconden!

Hoe dit mogelijk is?

Lightning gebruikt de nieuwe lithium-titanate batterij technologie. Deze accu scoort beter dan li-ion en kan in enkele minuten worden opgeladen, in tegenstelling tot uren!

Verder zitten de elektromotoren in de wielen en is er ook geen wielspin.
De trekkracht is fenomenaal en door het ontbreken van een centrale motor, gaat er ook geen kracht verloren in schakelkasten, aandrijfassen en krukas (minimaal onderhoud!)

Is het allemaal wel veilig?

De NanoSafe accu´s zijn geschikt om gebruikt te worden in voertuigen bij temperaturen van 75 graden Celsius en - 30 graden Celsius. Ze hoeven ook niet verwarmd of gekoeld te worden om te presteren.

De wielen worden aangedreven door Hipa-Drive technologie, deze leveren een ongekende koppel in een uiterst efficient en compact elektronisch wiel.
Onder alle omstandigheden en ook onder een stevige rijstijl geven deze motoren geen krimp!

Voor snel opladen (10 minuten!) moet U wel gebruik maken van 3 fasen krachtstroom, wanneer U oplaadt met stroom vanuit U huis zal dit een nacht in beslag nemen. Gelukkig komen er steeds meer oplaadpunten, vanwege de toenemende belangstelling in elektrische auto´s. Opladen met 10 minuten krachtstroom geeft een actieradius van 300km!

Voor meer informatie verwijzen we U graag naar de site van de fabrikant in Engeland:

http://www.lightningcarcompany.co.uk/home.php

Geen opmerkingen: