vrijdag 1 augustus 2008

Who killed the electric car?

Een documentaire over slechts één auto. De elektrische EV-1 van General Motors. Je mocht 'm niet kopen, je mocht 'm al helemaal niet bezitten.

General Motors bracht de auto's, die het verrassend genoeg, goed deden op de markt omdat het MOEST. Dit moest vanwege wat wetgeving in Californië in het midden van de jaren '90 die stelde dat 10% van het wagenpark milieuvriendelijk moest zijn.

Op het moment dat deze wet door de 'olie/autolobby' werd afgeschaft, werden de splinternieuwe auto's teruggehaald en door de pletter gehaald. Is hier sprake van een complot, omdat de olieindustrie helemaal geen elektrische auto's wil maar auto's op waterstof?

De documentaire staat nu online en is zeker de moeite waard.

Voor Energiezuinig wonen het overduidelijke bewijs, dat de mogelijkheden om energiezuinig te rijden zonder uitstoot en veel kosten reeds mogelijk is, maar dit door hogere machten tegen wordt gehouden!

Zou dit ook het geval zijn in de energievoorziening voor woningen....?

Er is nog teveel olie welke eerst tegen een veel te hoge prijs (lees: gemanupileerde)verkocht moet worden, voordat omgekeken MAG worden naar alternatieven lijkt het bijna wel.

Geen opmerkingen: