woensdag 16 juli 2008

Kwestie van preken voor eigen parochie?

De organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) waarschuwt olieconsumerende landen dat toenemend gebruik van duurzame energie en biobrandstof een grote bedreiging vormt voor de vraag naar ruwe olie, daarom overweegt het OPEC oliekartel om niet extra geld te investeren in productiecapaciteit na 2012.

Vanwege de enorme push richting biobrandstoffen van het westen, waardoor OPEC verwacht met teveel “idle capacity” te zitten. De 250 tot 500 miljard dollar die het kartel zonder biobrandstoffen van plan was te investeren komt hiermee op het spel te staan. Dat bedrag zou nodig zijn om 9 miljoen vaten per dag tussen 2012 en 2020 aan olieproductiecapaciteit bij te bouwen. Het Internationaal Energie Agentschap probeerde als reactie OPEC te overtuigen van de enorme noodzaak van extra capaciteit. Het lijkt allemaal op een spelletje blufpoker, zeker gezien de onduidelijkheid of OPEC wel in staat is om 9 miljoen vaten per dag extra aan capaciteit bij te bouwen?

Met andere woorden, de OPEC vinden de hoge prijzen geen reden om extra te investeren in extra capaciteit, terwijl de vraag uit China en India nog onverminderd zal stijgen. Reden voor u om nog dit jaar onafhankelijk te worden van olie en gas in uw energievoorziening!

Een pluspunt aan de hoge olieprijzen zal wel zijn, dat de ontwikkeling en het gebruik van bijvoorbeeld ethanol uit 2de en 3de generatie biobrandstoffen in een nog grotere stroomversnelling terecht zullen komen en dit kunnen wij van Energiezuinig wonen alleen maar toe juichen!

Wij zijn dan ook gestuit op een aantal zeer interessante ontwikkelingen op biobrandstof gebied, die nu in de laatste testfase zitten.
Wanneer we U hier meer over kunnen en mogen vertellen hoort U dit als een van de eersten. Binnenkort lichten wij alvast een tipje van de sluier op en wij weten zeker dat U zeer aangenaam verbaasd zal zijn over de mogelijkheden!

Geen opmerkingen: